Üdvözöljük Honlapunkon!

Adótanácsadó az, aki pénzre váltható adótanácsokat ad.

Nem a szomszéd, nem a squash ellenfél, és nem is a Facebook.

Természetesen azt halljuk a fősodratú médiában, hogy a NAV mindenre ráteszi a kezét, és országunkban lehetetlen vállalkozni.

Igaz is ez? Vagy csak tévhit?

Mégis, az átlag magyar napi szinten több száz vállalkozással kerül kapcsolatba közvetve vagy közvetlenül. Ezek mind működőképes, azaz sikeres vállalkozások. A sarki pékségtől kezdve a különböző híroldalakig, amelyeket a reggeli croissant elfogyasztása mellett végigolvasunk, miközben szemünkkel automatikusan elkerüljük még több száz vállalkozás online hírdetését.

Tehát léteznek Cégek, persze hallani bukásokról is, amikor egy vállalkozó tetemes adótartozást hagyva távozik a színpadról…

Mégis, mi lehet a különbség?

Mi a túlélés záloga?

Elegendő vevő? Kimeríthetetlen büdzsé? Verhetetlen marketing?

Van amit egy sikerstory-ban sem emlegetnek:

A jó vállalkozó minden téren minimalizálja a kockázatokat!

A megfelelő szakemberekkel veszi magát körül, hogy Ő csak a vállalkozási tevékenységére, az ügyfél és profitszerzésre koncentrálhasson

 

Miben lehetünk a segítségére?

Adótanácsadás olyan, mint Columbo hadnagy felesége: mindenki tudja hogy létezik, de igazán még senki sem találkozott vele.

Vannak kimondottan adótanácsadásra specializálódott nagynevű multik hazánkban, viszont a KKV szektor számára a szolgáltatásaik elérhetetlenek.

A közhiedelem és kisvállalkozói kultúra a könyvelőket és pénzügyeseket – az „írástudókat” –

kiáltotta ki a adószakembereknek.

Igen, a könyvelő a könyvelési adatok alapján készít adóbevallásokat, és könyveli le az adót.

Bérszámfejtő is kalkulál adókat és járulékokat, amiket szintúgy bevall az államnak. De mindez nem jelent valós adótanácsadást, mert csak a múltból dolgoznak.

A vállalkozó meg csak befizeti az adót, és imádkozik, hogy sose jöjjön az a három betűs levél…

Mégis, miért van szükségük a nagyoknak az igazi adótanácsadókra?

Pénz csinálnak? Eltüntetnek? Látják a jövőt?

Egyszerűen, adótanácsadó olyan, mint a személyi edző:

Az igényeidre szabva edzéstervet készít, hogy elérd a céljaidat.

Arra öszpontosít, hogy a legjobbat hozza ki belőled, azaz a vállalkozásodból.

Adószakértőnkről

Ugyanaz a szenvedély hajt, mint a legtöbb vállalkozót.

A legjobbak szeretnénk lenni a szakmánkban úgy, hogy kivívjuk azoknak a megtisztelő elismerését, akik ránk bízzák a vállalkozásaik pénzügyeit.

2010-ben Diplomáztam az akkori Budapesti Gazdasági Főiskola (ma már Egyetem) pénzügy és számvitel szakán, számvitel szakirányon. A kimagasló számviteli tanulmányaim okán Mérlegképes Könyvelői Bizonyítványt is szereztem ugyanezen a napon. Szakmai tapasztalatomat már a főiskola alatt egy multinacionális könyvelőiroda gyakornokaként kezdtem megalapozni. Majd az évek során főleg KKV ügyfélkörű könyvelőirodákban, majd a vállalatcsoportok belső könyvelésében szereztem még elmélyültebb számviteli, adózási és kontrolling tapasztalatokat.

2012-ben bérügyintéző képzést végeztem el a bérszámfejtés elsajátítása végett, majd a Penta Únió Zrt. által indított adótanácsadói tanfolyamot 2014-ben fejeztem be sikeres szakvizsga letételével.

2014-től regisztrált mérlegképes könyvelőként, illetve regisztrált okleveles adótanácsadóként nyújtok számviteli és adótanácsadási szolgáltatásokat egyéni vállalkozóknak és kisvállalatoknak.

2017 nyarától  regisztrált adószakértőként már bátran vetem bele magam komplexebb adózási kérdések megválaszolásába, de mindezzel együtt többszörösen is fontos az adózási tudásom elmélyítése adózási konferenciákon való aktív folyamatos részvétellel.

2020 év végén kezdtem meg az okleveles nemzetközi forgalmiadó szakértő tanfolyamot, és 2022 áprilisban sikeres záróvizsgát tettem. Szakdolgozatomban a pénzügyi lízingek ÁFA vonzatait és adóoptimalizációs lehetőséget vizsgáltam.

Célom, hogy a könyvelőirodám olyan modern XXI. századi szemléletet képviseljen a piacon, amely az adótanácsadást és a vállalati információs rendszerszemléletet helyezi előtérbe a könyvelési szolgáltatásokon felül.

Sok sikert kívánok az Ön vállalkozásához, remélem a könyvelőirodám hozzá tud járulni az Ön sikeréhez is!

Üdvözlettel,

Lestyán Péter
Közgazdász, okleveles adószakértő, mérlegképes könyvelő

 

ONLINE KÖNYVELÉSI szolgáltatásokra szakosodott partnerünk:

Az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. 2004. évben alakult, 3 nappal Hazánk Uniós csatlakozása előtt.

Számviteli, könyvelői tevékenységünk mellett adótanácsad

ással, adószakértéssel bérszámfejtéssel, tb-ügyintézéssel, pályázatírással, projektmenedzseléssel, valamint munkajogi, munkavédelmi tanácsadással is foglalkozunk. Ez utóbbi tevékenységünket a díjnyertes Pánikgomb projektünk keretében folytatjuk. Budapesti és pécsi irodánkban, országosan pedig online szolgáljuk ki ügyfelünket.

Munkavállalóink száma 11, mindannyian folyamatosan képezzük magunkat. Az adótanácsadást Csongár Gábor ügyvezető végzi, aki okleveles forgalmiadó-szakértő, közgazdász, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő. Minden megkeresésre 24 órán belül válaszolunk. Külön ügyfélszolgálati menedzser fogadja a megkereséseket. Ami munkafolyamatot lehetséges automatizálunk és digitalizálunk.

Minden tevékenységünkre pénzvisszafizetési- vagy bírságátvállalási garanciát adunk.

Ajánlatkérés ide Kattintva