FOLYAMATOS ADÓTANÁCSADÁS

Vannak olyan feladatok vagy kötelezettségek a vállalkozások életében, amit nem lehet eseti tanácsadás keretein belül megoldani, mert folyamatos szakmai támogatásra vagy szakértői felügyeletre van szüksége az Ügyfélnek.

Ilyenkor tudjunk ajánlani a folyamatos adótanácsadás szolgáltatásunkat, amely egy átalánydíj alapon működő megoldás akkor, ha szeretné, hogy az előre egyeztetett adózási kérdésekre mindig naprakész és gyorsan elérhető válaszokat kapjon.

A folyamatos adótanácsadás választása egy előrelátó és gazdaságos választás, mert mi ilyenkor már személyre szabottan, a vállalkozás vagy az adózási probléma múltját megismerve tudunk kompatibilis és hatékony válaszokat adni.

A folyamatos adótanácsadás során munkaidőn belül telefonos vagy online elérhetőséget biztosítunk, tehát a kérdéseit közvetlenül a probléma felmerülésekor felteheti, nem kell előre időpontot egyeztetnie, vagy újra megadni az adatait, hiszen a nyilvántartásunkban ezek már rögzítésre kerülnek.

Javasoljuk ez a szolgáltatási formát olyan vállalkozásoknak, akik egy választott adónem folytán pl. a Kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) vagy alanyi ÁFA mentes vállalkozások részére, hiszen nekik nincs minden esetben szükségük folyamatos könyvelésre – mivel csak a legtöbb esetben bevételi nyilvántartást kell vezetniük – azért, hogy mégiscsak egy szakértő monitorozza a tevékenységüket, és minden változás esetén időben tudjon reagálni a vállalkozás a változó jogi vagy gazdasági környezetre.

Ilyen lehet például egy külföldi ügylet számlázási és bevallási kötelezettségei, szüneteltetés, jogviszony változások, alkalmazott felvétele, ÁFA körössé válás stb.

Ez a szolgáltatás még lehetőséget teremt az olyan cégvezetők részére egy olyan információ forrásra, amellyel a saját könyvelőjén kívül is tud szakmai tanácsot kérni a vállalkozás jövőbeli működésével vagy számlázási problémákkal kapcsolatosan, mert hiszen a legtöbb könyvelő csak a már bizonylatolt gazdasági eseményeket könyvelve fog majd értesülni ezekről, és az esetleges hibát fellelni.